Els pelegrins

La família inesperada

Durant el camí coincideixes amb molt pelegrins. Amb uns hi compartiràs taula perquè et ve de gust, i amb d’altres perquè l’atzar així ho ha volgut. Alguns arribaran a Santiago de Compostel·la amb tu, alguns abans i alguns després, d’altres en alguna altra ocasió, i d’altres qui sap si mai.

Aquests desconeguts amb qui es comparteixen roncs, butllofes i caminades sota la pluja, s’hi estableixen uns lligams del tot sorprenents que, en alguns casos, duren molt més que el mateix camí.

Agata

Lituana. Esbojarrada, simpàtica i alegre. Treballava en una llar d’infants i s’havia comprat un Opel Astra de segona mà. Li agrada el color blau, i mostra permanentment un encantador somriure.

Carme

Mallorquina. Va ser l’única que va continuar fins a Fisterra. Simpàtica, agradable, i dolça. Té 26 anys, els ulls blaus i és farmacèutica. El seu color preferit és el verd.

Leoni

Francesa. Simpàtica, el seu castellà xapurrejat ens va regalar moltes rialles. Té vint-i-tres anys i li agrada molt el color verd.

Enrique

Argentí. Interessant i divertit, molt bona companyia. Escriptor, exadvocat, té 42 anys i el seu color preferit és el vermell. Ha publicat Desde la habitación del sur, Big Bang, Jauría i Bengalas.

Joan

Català. Atlètic, nerviós, i divertit. Va confirmar la teoria de la Leoni que els catalanoparlants portàvem tots piercings. És de Barcelona, té 31 anys, i el seu color preferit és el negre. I el vermell.

Germán

Mallorquina. Va ser l’única que va continuar fins a Fisterra. Simpàtica, agradable, i dolça. Té 26 anys, els ulls blaus i és farmacèutica. El seu color preferit és el verd.

Madgalena

Polonesa. Havia fet el Camí francès a l’estiu. Té 26 anys, canta molt bé, viu a Londres i el seu color preferit és el vermell fosc.

Paco

Valencià. Amic del Germán. Simpàtic i molt parlador, calmat, va apuntar-se a fer el Camí una mica d’imprevist, però va ser dels pocs que va acabar amb dues credencials: la compostel·lana i la franciscana.

Álvaro

Andalús. Viu a Algeciras, treballa d’infermer a Gibraltar i és parella de la Sandra. No té cap color preferit.

Sandra

Catalana. Viu a Algeciras, treballa d’infermera a Gibraltar i és parella de l’Álvaro. El seu color preferit és el blau pluja.

Víctor

Valencià. Feia el Camí amb el Sergio, amb qui s’havien conegut a les xarxes socials compartint aficions, i havien decidit conèixer-se en persona al Camí. És informàtic i el seu color favorit és el vermell.

L’Astrid i el seu pare

Danesos. L’Astrid semblava tímida, tot i que suposo que viatjant amb el pare, és més difícil deixar-se anar. En aquest sentit, eren molt “nòrdics”. El color preferit dels dos és el verd.